Pravila o privatnosti i kolačićima

O našoj politici privatnosti

Sideways brine o vašoj privatnosti. Mi obrađujemo samo podatke koje nam je potrebno za (unapređenje) naše usluge i pažljivo postupamo s informacijama koje smo prikupili o vama i vašem korištenju naših usluga. Nikada nećemo vaše podatke staviti na raspolaganje trećim stranama u komercijalne svrhe.

Ova politika privatnosti odnosi se na korištenje web stranice i usluga koje Sideways nudi. Datum početka važenja ovih uslova je 29/08/2019, a objavljivanjem nove verzije svi prethodni uslovi gube važnost. Ova politika privatnosti opisuje koje podatke o vama prikupljamo, za što se koriste ti podaci i s kim i pod kojim uslovima se ti podaci mogu dijeliti s trećim stranama. Takođe vam objašnjavamo kako čuvamo vaše podatke i kako ih štitimo od zloupotrebe, te kakva su vaša prava u vezi s ličnim podacima koje nam dostavite.

Ako imate pitanja o našoj politici privatnosti, možete kontaktirati našeg službenika za pitanja privatnosti, kontakt podatke pronaći ćete na kraju naše politike privatnosti.

O obradi podataka

U nastavku možete pročitati način na koji obrađujemo vaše podatke, gdje ih (pustimo) čuvamo, koje tehnike zaštite koristimo i kome su podaci dostupni.

Web trgovinska aplikacija

Magento

Naša web trgovina razvijena je pomoću softvera Magento, za web hosting smo odabrali Magento. Podaci o vama koje nam stavljate na raspolaganje u svrhu naše usluge dijelimo s ovim partnerima. Magento ima pristup vašim podacima kako bi nam pružio (tehničku) podršku, i nikada neće koristiti vaše podatke u druge svrhe. Prema ugovoru koji smo s njima sklopili, Magento je obavezan poduzeti odgovarajuće sigurnosne mjere. Ove sigurnosne mjere uključuju primjenu SSL šifriranja i stroge politike lozinke. Redovito se rade sigurnosne kopije kako bi se spriječio gubitak podataka.

E-pošta i mailing liste

MailChimp

Šaljemo naše e-pošte koristeći MailChimp. MailChimp nikada neće koristiti vaše ime i e-adresu u vlastite svrhe. Na dnu svake e-pošte koja se automatski šalje putem naše web stranice nalazi se link "unsubscribe" (odjavi se). Više nećete primati naš newsletter. Vaši lični podaci čuvaju se na siguran način. MailChimp koristi kolačiće i druge tehnologije na internetu koje pokazuju da li su e-pošte otvorene i pročitane. MailChimp zadržava pravo da koristi vaše podatke kako bi poboljšao svoju uslugu i, u tom kontekstu, podijeli informacije s trećim stranama.

 

Procesori plaćanja

Mollie

Za obradu (dijela) plaćanja u našoj web trgovini koristimo platformu Mollie. Mollie obrađuje vaše podatke kao što su vaše ime, adresa i mjesto stanovanja, te vaši podaci o plaćanju kao što su broj vašeg bankovnog računa ili broj kreditne kartice. Mollie je poduzeo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi zaštitio vaše lične podatke. Mollie zadržava pravo da koristi vaše podatke kako bi poboljšao svoju uslugu i, u tom kontekstu, dijeliti podatke s trećim stranama (anonimizirane). Svi navedeni zahtjevi zaštite vaših ličnih podataka od strane Mollie odnose se i na dijelove usluge koje Mollie pruža putem trećih strana. Mollie ne čuva vaše podatke duže od zakonom dopuštenih rokova.

 

Ocene

WebwinkelKeur

Prikupljamo recenzije putem platforme WebwinkelKeur. Ako ostavite recenziju putem WebwinkelKeur-a, obavezni ste unijeti ime i e-adresu. WebwinkelKeur dijeli te podatke s nama kako bismo recenziju mogli povezati s vašim narudžbama. WebwinkelKeur također objavljuje vaše ime na svojoj web stranici. U nekim slučajevima, WebwinkelKeur može stupiti u kontakt s vama kako bi pojasnio vašu recenziju. Ako vas pozovemo da ostavite recenziju, podatke o vašem imenu i e-adresi dijelimo s WebwinkelKeur-om. Oni koriste te podatke samo kako bi vas pozvali da ostavite recenziju. WebwinkelKeur je poduzeo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi zaštitio vaše lične podatke.

 

WebwinkelKeur zadržava pravo da, u cilju pružanja usluge, angažira treće strane, za što smo dali odobrenje WebwinkelKeur-u. Svi gore navedeni zahtjevi zaštite vaših ličnih podataka primjenjuju se i na dijelove usluge koje WebwinkelKeur pruža putem trećih strana.

 

Slanje i logistika

PostNL

Kada naručujete od nas, naša je dužnost da vam dostavimo paket. Koristimo usluge PostNL-a za obavljanje isporuke. Stoga je neophodno da podatke o vašem imenu, adresi i mjestu stanovanja dijelimo s PostNL-om. PostNL koristi ove podatke samo u svrhu izvršenja ugovora. U slučaju da PostNL angažira podizvođače, PostNL će također podijeliti vaše podatke s tim stranama.

 

DHL

Kada naručujete od nas, naša je dužnost da vam dostavimo paket. Koristimo usluge DHL-a za obavljanje isporuke. Stoga je neophodno da podatke o vašem imenu, adresi i mjestu stanovanja dijelimo s DHL-om. DHL koristi ove podatke samo u svrhu izvršenja ugovora. U slučaju da DHL angažira podizvođače, DHL će također podijeliti vaše podatke s tim stranama.

 

Fakturacija i knjigovodstvo

Exact

Za vođenje naše administracije i knjigovodstva koristimo usluge tvrtke Exact. Dijelimo vaše podatke kao što su vaše ime, adresa i mjesto stanovanja, te detalji o vašoj narudžbi. Ti podaci koriste se za administriranje prodajnih računa. Vaši lični podaci šalju se sigurno i čuvaju. Exact je obavezan čuvati tajnost vaših podataka i neće ih koristiti u druge svrhe osim onih navedenih gore.

 

Svrha obrade podataka

Podatke koristimo isključivo u svrhu naše usluge. To znači da svaka obrada podataka uvijek ima direktne veze s nalogom koji ste nam dali. Vaše podatke ne koristimo za (ciljanje) marketinga. Ako podatke podijelite s nama i mi te podatke koristimo da vas kontaktiramo kasnije - osim na vaš zahtjev - zatražit ćemo od vas izričitu saglasnost. Vaše podatke ne dijelimo s trećim stranama, osim u svrhu knjigovodstva i ostalih administrativnih obaveza. Svi ti treći subjekti su obavezani na čuvanje tajnosti prema ugovoru koji su sklopili s nama ili zakletvom ili zakonskom obavezom.

 

Automatski prikupljeni podaci

Podaci koji se automatski prikupljaju putem naše web stranice obrađuju se kako bismo dalje poboljšali našu uslugu. Ti podaci (kao što su vaša IP adresa, web preglednik i operativni sistem) nisu lični podaci. U slučaju poreskog ili krivičnog istraživanja, Sideways V.O.F. može biti zakonski obavezana da podijeli vaše podatke u vezi s takvim istraživanjima od strane države. U takvom slučaju, mi ćemo se suprotstaviti u granicama zakona.

 

Rokovi čuvanja

Čuvamo vaše podatke dok ste naš klijent. To znači da ćemo čuvati vaš profil klijenta sve dok ne izrazite želju da prestanete koristiti naše usluge. Ako nas obavijestite o tome, smatrat ćemo to i kao zahtjev za brisanje vaših podataka. Prema primjenjivim administrativnim obavezama, moramo čuvati račune s vašim (ličnim) podacima, i te podatke ćemo čuvati dok zakonom dopušteni rokovi traju. Međutim, zaposlenici više nemaju pristup vašem profilu klijenta i dokumentima koje smo izradili na temelju vašeg naloga.

 

Hier is de vertaling van de tekst naar het Kroatisch:

Vaša prava

Na temelju važećeg nizozemskog i europskog zakonodavstva, imate određena prava kao subjekt podataka u vezi s osobnim podacima koji se obrađuju od strane nas ili u naše ime. U nastavku ćemo vam objasniti o kojim pravima se radi i kako se možete pozvati na ta prava. U osnovi, kako bismo spriječili zloupotrebu, kopije vaših podataka šaljemo samo na vaš poznati e-mail adresa kod nas. Ako želite primati podatke na drugoj e-mail adresi ili na primjer poštom, zatražit ćemo vašu identifikaciju. Vodimo evidenciju o obrađenim zahtjevima, a u slučaju zahtjeva za brisanje vodimo evidenciju anonimiziranih podataka. Sve kopije podataka dobit ćete u strojno čitljivom formatu koji koristimo u našim sustavima. U svakom trenutku imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka ako sumnjate da koristimo vaše osobne podatke na pogrešan način.

 

Pravo na pristup

Imate uvijek pravo pregledati podatke koje mi (ili naši partneri) obrađujemo i koji se odnose na vašu osobu ili su vam na neki način povezani. Zahtjev za pristup podacima možete podnijeti našem kontaktu za pitanja privatnosti. Primit ćete odgovor na vaš zahtjev unutar 30 dana. Ako se vaš zahtjev odobri, poslat ćemo vam kopiju svih podataka na našoj poznatoj e-mail adresi, zajedno s popisom izvršitelja koji te podatke obrađuju, s naznakom kategorije pod kojom smo pohranili te podatke.

 

Pravo na ispravak

Uvijek imate pravo zatražiti ispravak podataka koje mi (ili naši partneri) obrađujemo, a koji se odnose na vašu osobu ili su vam na neki način povezani. Zahtjev za ispravkom podataka možete podnijeti našem kontaktu za pitanja privatnosti. Primit ćete odgovor na vaš zahtjev unutar 30 dana. Ako se vaš zahtjev odobri, poslat ćemo vam potvrdu da su podaci ispravljeni na našoj poznatoj e-mail adresi.

 

Pravo na ograničenje obrade

Uvijek imate pravo zahtijevati ograničenje obrade podataka koje mi (ili naši partneri) obrađujemo, a koji se odnose na vašu osobu ili su vam na neki način povezani. Zahtjev za ograničenjem obrade podataka možete podnijeti našem kontaktu za pitanja privatnosti. Primit ćete odgovor na vaš zahtjev unutar 30 dana. Ako se vaš zahtjev odobri, poslat ćemo vam potvrdu da podaci više neće biti obrađivani dok ne povučete ograničenje.

 

Pravo na prenosivost

Uvijek imate pravo prenijeti podatke koje mi (ili naši partneri) obrađujemo, a koji se odnose na vašu osobu ili su vam na neki način povezani, drugoj strani. Zahtjev za prijenosom podataka možete podnijeti našem kontaktu za pitanja privatnosti. Primit ćete odgovor na vaš zahtjev unutar 30 dana. Ako se vaš zahtjev odobri, poslat ćemo vam kopije svih podataka koje smo o vama obradili ili su obradili drugi izvršitelji ili treće strane po našem nalogu, na našoj poznatoj e-mail adresi. Vjerojatno nećemo moći nastaviti pružati usluge u tom slučaju jer se neće moći jamčiti sigurno povezivanje podataka.

 

Pravo na prigovor i druga prava

U određenim slučajevima imate pravo prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka od strane Sideways V.O.F. Ako uložite prigovor, odmah ćemo obustaviti obradu podataka u očekivanju obrade vašeg prigovora. Ako se vaš prigovor pokaže opravdanim, poslat ćemo vam kopije i/ili kopije podataka koje mi (ili naši partneri) obrađujemo i zatim trajno obustaviti obradu. Također imate pravo da ne budete podvrgnuti automatiziranom pojedinačnom odlučivanju ili profiliranju. Ne obrađujemo vaše podatke na način koji bi ovaj postupak primijenio. Ako smatrate da se to ipak događa, obratite se našem kontaktu za pitanja privatnosti.

 

Kolačići

Google Analytics

Putem naše web stranice postavljaju se kolačići američke tvrtke Google, kao dio usluge "Analytics". Koristimo ovu uslugu za praćenje i dobivanje izvještaja o tome kako posjetitelji koriste web stranicu. Ova usluga može biti obvezna dati uvid u ove podatke sukladno važećim zakonima i propisima. Nismo dopustili Googleu da koristi dobivene informacije iz analize za druge usluge tvrtke Google.

 

Kolačići treće strane

U slučaju da softverska rješenja treće strane koriste kolačiće, to je navedeno u ovoj izjavi o privatnosti.

 

Promjene u politici privatnosti

Zadržavamo pravo da uvijek promijenimo našu politiku privatnosti. Na ovoj stranici uvijek ćete pronaći najnoviju verziju. Ako nova politika privatnosti ima posljedice na način na koji već prikupljamo podatke o vama, obavijestit ćemo vas putem e-maila.

 

Kontakt informacije

Sideways

Waterwinweg 31

7572PD, Oldenzaal

Nizozemska

[email protected]

+31(0)548201001